Wordpress en Joomlaspecialist in Baarn, Soest en Amersfoort

  • Drupal

Drupal

Drupal is een open source contentmanagementsysteem (CMS), ontwikkeld in de programmeertaal PHP en uitgebracht onder de GNU General Public License (GPL). Een CMS is webserver software die het eenvoudig maakt om webpagina's aan te maken en te beheren. Veel moderne CMSsen, waaronder Drupal, bieden een "back end" interface waarmee beheerders de inhoud en vormgeving van hun website zonder enige programmeerkennis kunnen aanpassen.

Te gebruiken voor: Community, Intranet of extra net websites. In ieder geval websites met veel gebruikers en content.
Gebruiksgemak: Redelijk. De vele mogelijkheden maken dat beheerders extra leertijd nodig hebben.

Voordelen
  • Het systeem is zeer stabiel. Dat draagt ertoe bij dat er een relatief gering risico bestaat op security issues. Eventuele security issues worden snel opgelost door middel van updates.
  • Drupal heeft een zeer grote, wereldwijde gebruikerscommunity.
  • Drupal beschikt over een groot aantal standaard modules en functionaliteiten. Daardoor is een website in de toekomst relatief eenvoudig uit te breiden met nieuwe functionaliteit en modules.
  • Naast de standaardmodules zijn er duizenden extra modules beschikbaar, ontwikkeld door de community.
  • Het systeem is geschikt voor relatief kleine websites, maar door de vele modules en mogelijkheden is het juist ook zeer geschikt voor omvangrijke websites, webapplicaties, en koppelingen met externe software systemen.
seytec logo

Contact

Adres
Schaepmanlaan 15
3741 VA Baarn

Telefoon
+31620497800

Mail
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
0
Shares